Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

18 april: 'De schade van 4 weken zoeken' in Pakhuis de Zwijger en LCR

In de Participatiewet geldt voor jongeren tot 27 jaar een zoektermijn van 4 weken voordat zij een uitkering krijgen. Dat levert vaak grote problemen op. Jongeren hebben geen geld om hun huur of boodschappen te betalen. In deze uitzending praten we met jongeren over wat dit voor hen betekent. Aan tafel ook enkele gemeenten die naar oplossingen zoeken.

zoektermijn4-weken_2138858705

Reserveer jouw plek

Uitzending LCR & Pakhuis de Zwijger De schade van 4 weken zoeken

Pakhuis de Zwijger en online
18 april 2023 van 20.00-21.30 uur

Ook interessant

130523ut abherrewijn LCR-5
Aanbevolen door LCR
13/05/2023

Carola Schouten houdt betrokken rede, Ab Harrewijnprijs naar Michelle van Tongerloo

Een minister die graag ziet dat de Participatiewet zo snel mogelijk wordt aangepakt. Ze wijst op de noodzaak om naar elkaar om te zien. Die voorbeelden waren er te over bij de nominaties van de Ab Harrewijnprijs. De uiteindelijke winnaar, Michelle van Tongerloo, is genoemd als de persoon die exact uitdraagt wat Ab Harrewijn altijd heeft bedoeld.

Lees het bericht
solidariteit_549051223
27/05/2022

Blog Amma Asante: Wie is solidair met wie?

Wij staan als LCR voor mensen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de overheid. Over wie hebben we het dan? Dat is een grote diverse groep die in totaal meer dan 7,8 miljoen uitkeringen ontvangt. We zouden dus kunnen stellen dat we een solidair land zijn.

Lees het bericht
euro-zwemband-hulp-bijzondere-bijstand_1169944111
16/05/2022

Bijzondere bijstand vaak onbenut

Hoe bijzondere bijstand en andere minimaregelingen in Nederland precies worden uitgevoerd, is lastig te zeggen. Het aanvragen is onduidelijk is, daarna is het een loterij of de uitkomst positief uitvalt. De voorwaarden voor bijzondere bijstand en minimaregelingen helder opstellen én naleven, is nu belangrijker dan ooit.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.