16 oktober TivoliVredenburg kennis&debat: burger en overheid

Het lijkt het nummer-1 thema in bijna alle verkiezingsprogramma’s; bestaanszekerheid. De overheid moet zich weer hardmaken voor mensen in armoede. Dat staat haaks op het beleid van afgelopen jaren, waarin vooral wantrouwen in de mens centraal stond. Denk aan de toeslagenaffaire en de zwarte lijsten bij de Belastingdienst. De manier waarop met mensen is omgegaan in de Participatiewet. Hoe mensen zijn behandeld die leven met geldzorgen, in armoede of met schulden. Vangt de overheid je op als je het nodig hebt? Dat vertrouwen zijn velen verloren.

231016-Tivoli-shutterstock_2028628292
Hoe herstellen?

Wat is er voor nodig om dit vertrouwen te herstellen, en hoe kan de overheid er weer zijn voor de burger? Hoe moet een effectief bestaanszekerheidsbeleid eruit zien, en wat kan de overheid leren van lokale organisaties? Bij TivoliVredenburg gaan erover in gesprek met toeslagen affaire-klokkenluider Sandra Palmen, Ralf Embrechts (Quiet500), Stella de Swart (auteur van Armoede krijg je gratis), SP-politicus Renske Leijten, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad Fatma Koşer Kaya, Eefke Postma (heeft veel ervaring met armoede en wantrouwen) en Vanessa Umboh (auteur van 40.000 kinderen). Lev Avitan verzorgt een spoken word optreden, moderatie is in handen van Frénk van der Linden.

Programma

Op 16 oktober begint het programma vanaf 20.00 uur in Cloud Nine van TivoliVredenburg. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Wil je deelnemen? Vul dan onderstaand formulier in. Elke aanmelding is steeds voor 1 persoon. Mocht iemand zich aanmelden en uiteindelijk toch niet kunnen komen: graag tijdig melden zodat iemand anders de kans krijgt om deze avond bij te wonen.

Reserveer alvast je plek

Kennis & Debatprogramma Burger en overheid: Terug naar vertrouwen tussen burger en overheid: maar hoe?

TivoliVredenburg, in zaal Cloud Nine
16 oktober van 20.00-21.30 uur
Inschrijving is gesloten: neem voor vragen contact op met bijeenkomsten@landelijkeclientenraad.nl

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.