De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

14 december 2022 mini-symposium 'Ik ben nabestaande, wat nu?'

Welke informatiebehoefte hebben mensen als hun partner of naaste overlijdt? Is de informatie goed vindbaar? Welke knelpunten komen zij tegen? Waar zijn er verbeteringen mogelijk? Nabestaanden, de Klantenadviesraad Sociale verzekeringsbank (KAR SVB), de SVB en Landelijke Cliëntenraad (LCR) verkennen de mogelijkheden en grenzen. Meld je hieronder aan.

illustratie-anw_2039176964
Programma

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen verzorgt de aftrap met een keynote waarin hij aandacht vraagt voor het geluid van nabestaanden.
Daarna gaat Merel Westrik in gesprek met:

• Nabestaanden die over hun persoonlijke ervaringen vertellen rond het verlies van een partner. Wat maak je mee en welke uitdagingen kom je tegen?
• Onderzoekers van Motivaction en Afdeling Buitengewone Zaken die vertellen wat zij tegenkwamen tijdens de klantreizen die zij van en met nabestaanden (onder meer Anw-gerechtigden) maakten. Wat viel hen op?
• Diana Starmans (lid van de Raad van Bestuur van de SVB), Carsten Herstel (directeur-generaal van het ministerie van SZW) en Fatma Koşer Kaya (voorzitter van de LCR). Zij geven een reactie op de eerdere gesprekken en verkennen mogelijke oplossingen. Want wat is de rol van de overheid op dit gebied?

Reserveer jouw plek

Bijeenkomst is voor zowel nabestaanden, adviseurs als beleidsmakers. Aanmelden is wel noodzakelijk. Deelname kan zowel op locatie als online.

SER-gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag
14 december 2022 • 16:00-18:30 uur

Ook interessant

LCR-congres-Fatma-armoedepamflet-2022div LCR 17
17/10/2022

Wereld Armoededag: vijf punten die overal nodig zijn

Op 17 oktober is het Wereld Armoededag. Een dag die altijd gericht leek op andere landen, maar die meer en meer belangrijk wordt in Nederland. Dit vraagt om een serieuze omslag zodat iedereen mee kan blijven doen. Het LCR-congres heeft daarom een pamflet aangenomen.

Lees het bericht
Fatma-Koser-Kaya-voorzitter-LCR
Aanbevolen door LCR
13/10/2022

Fatma Koşer Kaya is de nieuwe voorzitter van de LCR

Fatma Koşer Kaya is de nieuwe voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad. Zij is op het LCR-congres van 13 oktober 2022 voorgesteld aan het grote publiek dat haar met een luid applaus begroette. Koşer Kaya is de vierde voorzitter van de LCR en volgt Amma Asante op die op 1 september afscheid nam.

Lees het bericht
Bijzonderebijstandpakhuis14nov
Aanbevolen door LCR
14/11/2022

Bekijk de uitzending 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?' van 14 november 2022

De LCR brengt op 14 december 2022 de uitzending 'Bijzondere bijstand (on)mogelijk? bij Pakhuis de Zwijger. De uitzending is hier te volgen. Waar gaat het over? Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Mensen vertellen over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.