Genomineerden Cliënt in Beeld-prijs 2018 bekend

2017CIB-prijs-overzichtCongres365De Centrale cliëntenraad Amerpoort, Arbopositief en de Cliëntenraad UWV Overijssel Gelderland-Noord (commissie sociaal-medische zaken) zijn de drie genomineerden voor de Cliënt in Beeld-prijs 2018 ‘Hoezo zelfredzaam?’. De jury onder leiding van Divosa-voorzitter Erik Dannenberg heeft uit de tien inzendingen deze drie gekozen. Een van hen krijgt op 12 april tijdens het LCR-congres (aanmelden kan nog) de juryprijs uitgereikt. Uit de genomineerden kiezen de deelnemers aan het LCR-congres de winnaar van de publieksprijs. Stem mee! Als je je nog niet hebt opgegeven voor het LCRpcongres, meld je dan alsnog aan.


Lees verder
Voorproefje op LCR-congres: Benut ervaringen cliënten beter

SHS-Sociale-dienst_740484103U wilt concrete ervaringen van cliënten in uw adviezen betrekken en zo dienstverlening van gemeenten te verbeteren? Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het leertraject Benut ervaringen in het leven geroepen. De Vrije Universiteit en Stimulansz hebben op verzoek van de LCR de methodiek opgezet. Vier gemeenten en hun cliëntenraden hebben deze in de praktijk getoetst. Tijdens het LCR-congres op 12 april kunt u zelf ervaren hoe de methodiek werkt in de kennissessie Cliëntenparticipatie: benut de ervaringen van cliënten beter!Lees verder
Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Winnaars
De dagen staan, zo medio februari 2018, in het teken van de winterspelen. Bij de LCR wordt gefocust op de inzendingen voor de Cliënt in Beeld-prijs met het thema Hoezo zelfredzaam? Op beide tonelen zijn winnaars te zien. Voor LCR-voorzitter Gerrit van der Meer geldt dat vooral voor de mensen die onvermoeibaar (het onredelijke beroep op) de zelfredzaamheid van burgers op de kaart zetten. Wilt u mede bepalen wie de Cliënt in Beeld-publieksprijs krijgt? Meld u dan aan voor het LCR-congres op 12 april.
Lees verder
Regels voor vrijwilligerswerk vragen om verbetering

vrouw in vrijwilligerswerk met ouderenMensen met een uitkering moeten vrijwilligerswerk kunnen verrichten, maar alleen als zij dat zelf willen. Verplicht vrijwilligerswerk, is geen vrijwilligerswerk. Daarnaast moeten de criteria worden aangepast bij welke organisaties vrijwilligerswerk verricht mag worden. Dat stelt de LCR in een brief aan de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg Arbeidsmarktbeleid van vanmiddag.Lees verder
LCR deelt tevredenheid over Participatiewet niet

Jobcoach 2Na drie jaar Participatiewet kan de LCR niet tevreden zijn. Gemeenten kunnen aangeven dat zij tevreden zijn met hun uitvoering, maar cliënten en werkgevers denken hier anders over. Een deel van de jonggehandicapten valt tussen wal en schip. De LCR maakt zich verder ernstig zorgen over de effecten van de vervanging van Loonkostensubsidie door loondispensatie. Dit heeft de LCR laten weten in een brief aan de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg op 8 februari.

 


Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Vacature beleidsmedewerker


Beschut aan de bak