Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Eigen schuld?
'Het Jaarcongres Armoede en Schulden van Divosa op vrijdag 15 september met het thema ‘Eigen schuld’ inspireerde mij tot het schrijven van deze column', zo begint LCR-voorzitter Gerrit van der Meer zijn column van september. Een van de verrassende sprekers die op Divosacongressen altijd te vinden zijn, sprak hem in het bijzonder aan: een huisarts. Van der Meer ziet vele overeenkomsten met de sociale zekerheid.

Lees verder
Trainingen van Ieder(in): 'Maak je sterk voor werk'
Automonteur-SHS_100409044Bent u lid van een wsw-, wmo-, participatie-, UWV-raad of een regionale cliëntenraad? Dan is de training 'Maak je sterk voor werk' interessant voor u.
Ieder(in) verzorgt deze training. De training is voor iedereen die is geïnteresseerd in arbeidsparticipatie en zich betrokken voelt bij mensen met een beperking. Zo leert u hoe u opkomt voor de belangen van mensen met een beperking op het thema arbeidsparticipatie. Deelname aan de training is gratis. Neem voor meer informatie contact op met Ieder(in).

Lees verder
Beschut aan het werk? Zelf aanvragen kan ook!

Schermafdruk 2017-08-28 16.19.47Wie kan werken maar daarvoor wel een beschutte werkplek nodig heeft, moest tot voor kort afwachten totdat de gemeente voor hem of haar een indicatie-advies wilde aanvragen bij UWV. Zelf aanvragen ging niet. Dat kan nu wel! Om deze mogelijkheid – waar de LCR sterk voor heeft gepleit – goed onder de aandacht te brengen, start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag een campagne. Onderdeel van de campagne is een website waarop allerlei voorbeelden en informatie te vinden is: www.beschutaandebak.nl.


Lees verder
Organisaties in Trouw: overheid moet banenafspraak nakomen
leerkracht shs_478439770Maar liefst vijf organisaties (Ieder(in), CNV Connectief, LCR, MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, FNV sector uitkeringsgerechtigden*) hebben vandaag samen in Trouw laten weten dat ze de houding van de overheid als het gaat om het nakomen van de banenafspraak hekelen. Er wordt geklaagd dat de banenafspraak voor de overheid oneerlijk is. De Quotumwet, die ingaat als afspraken niet worden nagekomen, heeft volgens diezelfde overheid ongewenste effecten. De vijf organisaties stellen: 'Pleiten voor het afzwakken van een afspraak die even niet uitkomt, past niet bij een betrouwbare overheid. Dezelfde overheid eist immers van mensen met een uitkering dat zij zich aan de afspraken houden en beboet hen als zij dat niet doen'.

Lees verder
LCR wijst onderhandelaars regeerakkoord op Participatiewet en armoedebestrijding
Tweedekamer_559798639Bij de onderhandelingen voor een nieuwe regering en dus een regeerakkoord zijn de onderwerpen ‘Participatiewet’ en ‘armoedebestrijding’ van groot belang. Dit stelt de LCR in een brief aan de onderhandelaars. Loonkostensubsidie zou ook toegepast moeten worden in de Wajong. Loondispensatie zou uit de Wajong gehaald moeten worden vanwege de vele negatieve ‘bijwerkingen’. Daarnaast moet bijzondere bijstand nooit als lening worden verstrekt en lijkt het noodzakelijk om eisen op te stellen voor cliëntondersteuning via gemeenten.


Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Beschut aan de bak

E-magazine
Vraag en antwoord