Welke vorm van medezeggenschap werk & inkomen heeft u nu?
mrt-socdienstclient overlegDiscussies over de cliënt- of adviesraden gaan vaak over structuur. Is een sociaal domeinraad beter of een aparte cliëntenraad werk en inkomen? Waar het om gaat is dat cliënten die met de Participatiewet te maken hebben vanuit hun ervaring gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven aan hun gemeente. De LCR en het ministerie van SZW zijn bang dat dit niet voldoende gebeurt. Daarom is een project bij Movisie opgezet dat is gericht op het organiseren van een goede dialoog te hebben tussen gemeente en hun raden. Eerste stap? Goed in kaart brengen wat er nu is. Daarvoor is er een scan ontwikkeld. Wat vindt u belangrijk bij de medezeggenschap werk en inkomen? Breng dat in bij Kennissessie 9 'Scan uw medezeggenschap Werk & Inkomen op het LCR-congres van 12 april. Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Quickscan geeft meer inzicht in gemeentelijke schuldhulpverlening

Quickscan_afbeeldingDe quickscan voor gemeentelijke schuldhulpverlening is gelanceerd. Deze scan is een middel voor cliëntenraden, gemeenteraden en andere geïnteresseerden om meer inzicht te krijgen in de schuldhulpverlening. Met de quickscan is het mogelijk de eigen kennis te toetsen en verder uit te breiden. De gebruiker wordt langs de belangrijkste elementen van de schuldhulpverlening geloodst en maakt inzichtelijk wat iemand weet en vindt van de schuldhulpverlening in de gemeente. Verder biedt de scan aanvullende informatie, tips en adviezen. Deelnemers aan het LCR-congres kunnen kennismaken met deze quickscan. Meld u daarom NU nog aan voor het LCR-congres op 12 april 2018.


Lees verder
Statushouders horen ook bij achterban cliëntenraden
Statushouders-SHS_412156924Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven moeten een nieuw bestaan opbouwen. Zij moeten daarvoor bij de gemeente zijn. In ieder geval voor hun inkomen en om aan het werk te komen. Daarmee horen zij bij de achterban van de gemeentelijke cliëntenraad! Weet u hoe uw gemeente deze nieuwe Nederlanders ondersteuning biedt? Gemeente Amsterdam doet veel zelf, gemeente Zoetermeer werkt samen met een project. Waarom kiezen zij voor deze verschillende aanpakken? Wat kunt u daarvan leren? Schrijf u nu in voor het LCR-congres op 12 april in Nieuwegein en kom naar Kennissessie nummer 5! In deze sessie wordt ook besproken hoe u de belangen kunt behartigen van statushouders. Heeft u hier ervaring mee of zoekt u naar een manier dat te doen? Praat mee en leer van elkaar!
Genomineerden Cliënt in Beeld-prijs 2018 bekend

2017CIB-prijs-overzichtCongres365De Centrale cliëntenraad Amerpoort, Arbopositief en de Cliëntenraad UWV Overijssel Gelderland-Noord (commissie sociaal-medische zaken) zijn de drie genomineerden voor de Cliënt in Beeld-prijs 2018 ‘Hoezo zelfredzaam?’. De jury onder leiding van Divosa-voorzitter Erik Dannenberg heeft uit de tien inzendingen deze drie gekozen. Een van hen krijgt op 12 april tijdens het LCR-congres (aanmelden kan nog) de juryprijs uitgereikt. Uit de genomineerden kiezen de deelnemers aan het LCR-congres de winnaar van de publieksprijs. Stem mee! Als je je nog niet hebt opgegeven voor het LCRpcongres, meld je dan alsnog aan.


Lees verder
Voorproefje op LCR-congres: Benut ervaringen cliënten beter

SHS-Sociale-dienst_740484103U wilt concrete ervaringen van cliënten in uw adviezen betrekken en zo dienstverlening van gemeenten te verbeteren? Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het leertraject Benut ervaringen in het leven geroepen. De Vrije Universiteit en Stimulansz hebben op verzoek van de LCR de methodiek opgezet. Vier gemeenten en hun cliëntenraden hebben deze in de praktijk getoetst. Tijdens het LCR-congres op 12 april kunt u zelf ervaren hoe de methodiek werkt in de kennissessie Cliëntenparticipatie: benut de ervaringen van cliënten beter!Lees verder
Regels voor vrijwilligerswerk vragen om verbetering

vrouw in vrijwilligerswerk met ouderenMensen met een uitkering moeten vrijwilligerswerk kunnen verrichten, maar alleen als zij dat zelf willen. Verplicht vrijwilligerswerk, is geen vrijwilligerswerk. Daarnaast moeten de criteria worden aangepast bij welke organisaties vrijwilligerswerk verricht mag worden. Dat stelt de LCR in een brief aan de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg Arbeidsmarktbeleid van vanmiddag.Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Vacature beleidsmedewerker


Beschut aan de bak