Tóch inbreng hoorzitting banenafspraak en quotum125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking: dat is prachtig. De afbakening van de doelgroep voor deze banen klopt echter niet. Het moet anders, zo concluderen de Landelijke Cliëntenraad en elf andere (belangen-)organisaties. Omdat zij niet zijn uitgenodigd voor de hoorzitting over het wetsvoorstel Banenafspraak en het quotum arbeidsbeperkten op 15 september in de Tweede Kamer, hebben zij gezamenlijk een positionpaper opgesteld. Dat is vandaag aan de Tweede Kamer gezonden.

 

Oneerlijk

Zoals de doelgroepen nu zijn geformuleerd, ontstaat er oneerlijke concurrentie. Mensen die eerst wel meetellen voor het quotum, tellen later weer niet mee. Dit stellen de LCR, de Oogvereniging, de Coalitie van Inclusie, Stichting Pak die Kans, Bijzondere Banen, Initiatiefgroep Eigen regie, Sara Werkt, DelfTalent, onbegrensd talent, Pro Accretio, Buro oudkomers en ‘Terug naar de Bossen’.


Verder op achterstand

In de positionpaper zeggen zij: ‘Er is geen legitieme reden om een deel van de mensen met een beperking verder op achterstand te zetten dan zij nu al staan. Sterker nog, het is in strijd met het VN-verdrag inzake personen met een handicap.


Klik voor download: positionpaper wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten


Foto: iStockphoto
Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 27 oktober 2014 17:24:25

Vraag en antwoord