‘Staatssecretaris Klijnsma, rekent u zich rijk met de één-meting banenafspraak?’


begeleid werkenDe mooie cijfers die het kabinet presenteert rondom de banenafspraak liggen boven het streefgetal. De LCR vraagt zich af of de overheid zich rijk rekent. De LCR vraagt dan ook om een ambtelijk overleg. Om echt te zien of er meer mensen met een beperking aan het werk zijn gegaan moeten de CBS-cijfers en de cijfers uit de één-meting banenafspraak naast elkaar worden gelegd.


Echt nieuwe banen?

De LCR heeft ook een brief  aan de Tweede Kamer gestuurd over de één-meting. Daarin en in deze brief aan de staatssecretaris vraagt de LCR zich af hoeveel echt nieuwe banen erbij zijn gekomen en hoeveel echt ‘nieuwe mensen’ aan het werk zijn gekomen. Veel banen worden gerealiseerd door Wsw-detacheringen en uitzendbanen. De LCR vindt dat de mensen die al voor de Wsw werkten en gedetacheerd zijn, niet mee zouden moeten tellen omdat zij al aan de slag waren. Het gaat niet om meer mensen met een beperking aan het werk.


Voorbeeld

Bij de overheid zijn alleen maar nieuwe banen gerealiseerd door ‘inleenverbanden’. Dit steekt extra omdat de overheid inmiddels het VN-verdrag heeft bekrachtigd. De overheid zou een voorbeeld moeten zijn door meer mensen met een beperking in dienst te nemen.

De LCR vraagt de staatssecretaris om opheldering.

 

Klik voor: Brief van de LCR aan de staatssecretaris over één-meting banenafspraak

Klik voor: Brief aan de Tweede Kamer over de één-metingTwitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 15 augustus 2016 11:56:48

Vraag en antwoord