Scholing naar ander werk: ook nodig voor mensen in de bijstandDe Brug-WW moet worden verbreed naar de WWB. Op die manier krijgen ook mensen in de bijstand de mogelijkheid tot omscholing en kunnen zo instromen in een branche waarbinnen een tekort aan arbeidskrachten is. Er zijn mogelijkheden genoeg om álle uitkeringsgerechtigden op die manier een betere kans op werk te bieden. Dit heeft de LCR aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten.

 

Onbegrijpelijk

Positief, noemt de LCR de invoering van de Brug-WW. Fricties op de arbeidsmarkt moeten op een goede manier worden opgelost. Brug-WW maakt (om)scholing aantrekkelijk en effectief. Daarom is het voor de LCR onbegrijpelijk dat voor mensen met een bijstandsuitkering geen Brug-WWB is voorzien. ‘Werkzoekenden snappen het niet. Voor werkgevers maakt het niets uit, zolang ze maar een gekwalificeerde arbeidskracht op de juiste plek krijgen. Wat maakt het type uitkering dan uit’, vraagt de LCR zich af.


Alsnog verbreden

Volgens de LCR is het mogelijk om Brug-WW alsnog te verbreden naar de WWB. En er zijn mogelijkheden om dit zodanig vorm te geven dat het voor werkgevers niets uitmaakt of iemand een WW of WWB-uitkering heeft.

 

Klik voor: Brief aan minister Asscher van de LCR over Brug-WW


Foto: ThinkStockphoto
Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 28 oktober 2014 08:41:05

Vraag en antwoord