Regering moet nu handelen om toegankelijkheid na te streven


Mensen aan het werk helpenHet wordt hoog tijd dat de ratificiatie van het VN-verdrag voor rechten van personen met een handicap ook omgezet wordt in daden. Niet in halfslachtige plannen die pas over járen resultaten laten zien. Van toegankelijkheid moet nú werk worden gemaakt. Dit stelt de LCR in een brief aan bewindslieden Van Rijn en Klijnsma. ‘De LCR maakt zich zorgen om de toegankelijkheid van de arbeidsmarkt en de publieke voorzieningen waar mensen met een handicap te maken krijgen’.

 

Slecht meedoen

Met andere woorden: zonder toegankelijkheid van de arbeidsmarkt kunnen mensen met een handicap slecht meedoen: er mogen geen belemmeringen zijn om mee te doen. Datzelfde geldt voor de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, omdat iemand immers bij zijn of haar werk moet kunnen komen. Maar ook voor toegankelijkheid van informatie, van digitale dienstverlening. Het zijn allemaal facetten die nodig zijn om mensen mee te laten doen.

De LCR vindt het noodzakelijk om betrokken te blijven bij dit proces. Het is hiervoor noodzakelijk om de LCR uit te nodigen voor het overleg om de bevordering van de algemene toegankelijkheid te bewaken.


Klik voor: Brief van de LCR aan de bewindslieden Klijnsma en Van Rijn over noodzaak toegankelijkheid
Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 08 november 2016 08:45:57

Vraag en antwoord