Raadslid Edo Paardekooper Overman wint titel MensenrechtenMens 2018


_SSF8633-Stokmans-College Rechten van de Mens-201812De 70-jarige ervaringsdeskundige Edo Paardekooper Overman zet zich al jaren in voor dak- en thuisloze mensen, verslaafden en GGz-cliënten. Dat is de reden dat hij de Mensenrechtenmens 2018 is geworden. Hij is bij veel mensen eveneens bekend omdat hij al jarenlang raadslid is van de Landelijke Cliëntenraad.

Onder druk
De twee andere genomineerden waren Beau van Erven Dorens en de Nederlandse Straatdokters Groep. Dit is bekendgemaakt op de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Paardekooper Overman heeft de prijs op 10 december 2018 in Het Huis Utrecht in Utrecht in ontvangst genomen. Het College voor de Rechten van de Mens (CRvM) heeft deze prijs in het leven geroepen omdat zij zien dat mensenrechten in Nederland nog te vaak onder druk staan.

Stem
Veel mensen zetten zich dagelijks in voor mensenrechten van anderen. Omdat deze inzet vaak te weinig wordt opgemerkt of beloond, is de MensenrechtenMens-prijs in het leven geroepen. Dit is het eerste jaar dat de prijs wordt uitgeloofd. Jaarlijks krijgt de prijs een ander thema. Dit jaar is dat dak- en thuisloosheid. Adriana van Dooijeweert, jurylid en voorzitter van het CRvM: 'Edo Paardekooper Overman geeft een stem aan mensen die dak- en thuisloos zijn, door hen te betrekken bij het bepalen van beleid dat hen treft. Binnen de wereld van hulpverlening, belangenbehartiging is er bovendien naar ons idee niemand die zo intrinsiek gemotiveerd is als Edo Paardekooper Overman.'


Klik voor: meer informatie over de MensenrechtenMens 2018 en Edo Paardekooper Overman

Klik voor: Terugblik MensenrechtenMens 2019


Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 05 februari 2019 12:57:36


Vraag en antwoord