Pakjekansnu.nl: een app die jongeren helpt werknemer te zijn


app_pakdiekansEen webapp die jonge werknemers met een licht verstandelijke beperking of een stoornis in het autisme spectrum wat steun moet geven op de werkvloer. Om een gesprek aan te gaan met je werkgever. Om je eigen dossier bij te houden. Tips te krijgen en meer. Dat is Pakjekansnu. De webapp is ontwikkeld door de Stichting Pak die kans in nauwe samenwerking met jongeren zelf, Perspectief en Lesbosadvies. En met steun van Stichting instituut gak. De Landelijke Cliëntenraad heeft de stichting verzocht om een instrument te ontwikkelen voor deze jongeren.  Dat is de webapp geworden die op donderdag 24 september is gepresenteerd.


Communicatie

Gerrit van der Meer, voorzitter van de LCR zei bij de lancering dat dit een voorbeeld is van een werkend instrument waarmee jongeren die kwetsbaar zijn in communicatie goed worden geholpen. ‘Je bent jong, je hebt wel een beperking en je wilt aan de slag. Dan merk je dat sommige dingen zoals overleggen met je leidinggevende of gesprekken met collega’s lastiger gaan. Je wilt wat hulp. Dat kan deze app bieden’, zei hij. Bij de lancering reikte hij inlogcodes uit aan verschillende jongeren.


Onder de aandacht

pakjekans_gvdmHans Spigt, baanaanjager voor werkgevers van de overheid, was ook bij de gebeurtenis aanwezig. Hij is zeer te spreken over de app en wil hem graag onder de aandacht brengen van werkgevers binnen de overheid. Hij merkt dat handelingsverlegenheid bij werkgevers een grote hobbel is en de app die hobbel in de communicatie kan verlagen.

Het voordeel van de app is dat zowel de werkgever als de werknemer de app gebruiken, dan werkt die ook het beste.  De werkgever weet dan op welke manier de heeft leren kijken naar zijn werk, samenwerken en begeleiding.  Daardoor ontstaat er meer sneller begrip. De jongere zelf, kan in een eigen omgeving zijn dossier bijhouden.


Beter functioneren

Er worden geen standaard oplossingen of antwoorden gegeven. De gebruiker krijgt wel informatie en wordt tot nadenken aangezet. De werksituatie wordt hierdoor overzichtelijker, hij is beter in staat over zijn werk te spreken en dan gaat hij ook beter functioneren. De stichting denkt ook dat hiermee contracten duurzamer worden.

 

 

Klik voor de Webapp: Dat is Pakjekansnu.

Op de foto: Gerrit van der Meer reikt de eerste inlogcodes uit. En rechtsboven: de webapp.Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 25 september 2015 15:05:28

Vraag en antwoord