Klijnsma opent nieuwe website: Routewijzer naar werk


160518-KlijnsmaWie psychisch kwetsbaar is en ondersteuning zoekt om werk te vinden of te houden, kan nu terecht bij de Routewijzer naar werk (klik). De site helpt mensen met informatie om zich zo te kunnen oriënteren op werk of verder willen ontwikkelen in hun werk. Met deze informatie kunnen zij zich voorbereiden op de gesprekken daarover met de klantmanager van gemeente, UWV of de werkgever. De website is een gezamenlijk project van de Landelijke Cliëntenraad (LCR) en het Landelijk Platform GGz (LPGGz). Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft de website vandaag, woensdag 18 mei 2016, in Haarlem officieel geopend.

 

Informatie

Op de Routewijzer is veel verschillende informatie te vinden over de vragen die vanuit gemeente of UWV kunnen komen. Daarnaast biedt de site een overzicht met diverse instrumenten op het gebied van re-integratie. Bijvoorbeeld over ontwikkelassessments die meten hoe iemand zich kan ontwikkelen op zijn werkplek. Dit steeds in relatie tot de ondersteuning die bij werk vinden of werkhervatting mogelijk is. Naast informatie over instrumenten is er ook meer te lezen over wettelijke regelingen die mensen kunnen helpen aan het werk te komen. Voor iedereen zijn er goede tips te vinden.


Cliëntenraden: vestig aandacht op site

De LCR adviseert cliëntenraden het gebruik van de Routewijzer naar werk te bevorderen. Dit kan onder meer door de gemeente en UWV te vragen voorlichting te geven aan cliënten over het bestaan van deze website.

Klik voor de website: Routewijzer naar werk


Op de foto: Staatssecretaris Jetta Klijnsma bij de presentatie van de website. Naast haar Jacobine Geel van GGZ Nederland.

 

 Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 18 mei 2016 16:20:58

Vraag en antwoord