Klijnsma lanceert website voor berekenen beslagvrije voet


uwbeslagvrijevoetHeel veel mensen met schulden weten niet welk deel van het inkomen over moet blijven bij het aflossen van schulden zodat er voldoende geld overblijft om van te leven. Met andere woorden: de beslagvrije voet. Het berekenen hiervan is ingewikkeld. Het is de bedoeling om dat te vereenvoudigen. Totdat het zover is, is er een webtool beschikbaar waarmee mensen zelf hun beslagvrije voet bij benadering kunnen bereken. De tool - de LCR is betrokken bij de ontwikkeling ervan - is 13 april 2016 gelanceerd.


Welke informatie

Er zijn veel gegevens nodig voor het berekenen  van beslagvrije voet. Mensen moeten die zelf aanleveren, maar dat gaat niet altijd goed. Die digitale hulp moet mensen in staat stellen meer inzicht te krijgen in de manier waarop de beslagvrije voet is vastgesteld. Als zij zelf kunnen berekenen waar ze ongeveer recht op hebben en hoe dat wordt bepaald, zijn mensen zich ook meer bewust welke informatie ze moeten doorgeven aan de beslaglegger. En dat het belangrijk is om het door te geven als er iets in de leefsituatie verandert.


Webtool

Bij de tool is een video opgenomen waarin de adviseur minimum van Hilversum een hoofdrol speelt. Zij heeft ook meegewerkt aan de totstandkoming van de tool.

Klik voor: webtool uw beslagvrije voet. 

 

 Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 14 april 2016 15:18:21

Vraag en antwoord