Huurverhoging? Check of sla alarmMaar liefst 4% huurverhoging mag dit jaar worden gevraagd. Dat is voor veel mensen met de laagste inkomens veel te veel. Inmiddels is de Vereniging Nederlandse Woonbond bezig met twee acties om te proberen het tij te keren. Cliëntenraden kunnen hier een rol in spelen door contact te zoeken met de huurdersorganisatie(s) in hun gemeente, en signalen en zorgen door te krijgen.

 

Check

Vanuit de Woonbond is geprobeerd om de huurverhoging tegen te houden, maar dat is niet gelukt. En dus wordt er ingezet op andere middelen.

Via de site van de Woonbond kan een huurverhogingscheck (klik) worden gedaan. Een huurder kan controleren of het voorstel voor de (inkomensafhankelijke) huuverhoging per 1 juli 2014 voldoet aan de wettelijke eisen. Als uit deze digitale check komt dat iemand met succes bezwaar kan maken, krijgt hij een tekstvoorstel voor een bezwaarbrief.


Meldpunt

Een andere mogelijkheid is het Meldpunt Huuralarm (klik). De Woonbond verzamelt meldingen van huurders over de betaalbaarheid, de beschikbaarheid van huurwoningen en de huurverhoging 2014. Iedere huurders kan hier een signaal kwijt. De woonbond gebruikt de meldingen in de belangenbehartiging en de publiciteit.Foto: Thinkstockphoto

(16 mei 2014)

Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 16 mei 2014 15:30:37

Vraag en antwoord