Drie leernetwerken schuldhulpverlening, eerste 29 oktober


schulden-shutterstock_1030041202Schuldhulpverlening is een belangrijk onderwerp. In de coroanacrisis wordt dit onderwerp nog belangrijker. Niet voor niets heeft het kabinet 150 miljoen extra beschikbaar gesteld voor het versterken van schuldhulpverlening. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van schuldhulpverlening. Hoe kunt u als cliëntenraad, cliëntenorganisatie of armoede-organisatie een rol spelen bij het verbeteren van de schuldhulpverlening? De Landelijke Cliëntenraad en Schouders Eronder organiseren in oktober, november en december drie leernetwerk-bijeenkomsten voor cliëntenraden over schuldhulpverlening. De eerste vindt plaats op 29 oktober. Daarna volgen 19 november en 14 december.


Introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst over leernetwerken schuldhulpverlening is gehouden tijdens het mini-congres op 5 oktober. Daar is een toelichting gegeven op de keten van schuldhulpverlening. Vervolgens is uitgelegd wat leernetwerken voor cliëntenraden kunnen opleveren en werd er kennis gemaakt met de methodiek die in de leernetwerken wordt gebruikt, de Schouders Eronder-methodiek.

Niet kunnen komen? U kunt de introductiebijeenkomst terugkijken (klik).

Er is ook een presentatie beschikbaar (klik). 


Wanneer zijn de leernetwerkbijeenkomsten?

Op 29 oktober, 19 november en 14 december in de ochtend worden de leernetwerk-bijeenkomsten georganiseerd, voor maximaal 8 deelnemers per bijeenkomst. Op iedere bijeenkomst staat één thema en één vraagstuk centraal. U kunt deelnemen aan één leernetwerk bijeenkomst, waarin een vraagstuk verder wordt uitgediept. Het spreekt voor zich dat wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat als bijeenkomsten niet fysiek kunnen worden georganiseerd, maar dat we de netwerken online houden.


Wat is een leernetwerk

In leernetwerken staat leren centraal: experimenteren, verbeteren en reflecteren met leden van andere cliëntenraden. We helpen je om de vraag achter de vraag tevoorschijn te halen en gezamenlijk methodisch aan je vraagstuk te werken. Hierbij kunnen we als u dat wilt gebruik maken van experts.

Binnen Schouders Eronder draaien er al leernetwerken voor professionals in de uitvoering van de schuldhulpverlening. Deelnemers van deze leernetwerken werken aan vraagstukken binnen twee centrale thema’s: arbeidstoeleiding en schulden en zelfstandigen en schulden. Wilt u een andere thema binnen schuldhulpverlening bespreken? We kijken graag wat er mogelijk is! Tijdens de introductiebijeenkomst is bijvoorbeeld al het thema jongeren en schulden genoemd. Kijk ook op www.schouderseronder.nl bij lerende praktijken.


Experts

Afhankelijk van uw vraag kan er ook een expert worden uitgenodigd. Zo is het mogelijk om een expert in gedragsverandering uit te nodigen. Zij laat u zien hoe u uw gesprekspartner kunt meenemen bij het bespreken van uw voorstellen, uw gesprekspartner kunt overtuigen van uw voorstellen voor verbetering van uitvoering of beleid.


Geïnteresseerd? Schrijf u in.

U zich inschrijven voor één van de leernetwerkbijeenkomsten op 29 oktober, 19 november of 14 december.

Dat doet u door te mailen naar .

Vermeld in de mail

· uw naam:

· cliëntenraad/organisatie:

· mailadres:

· gewenste datum:

· telefoonnummer:

· gewenst thema:

· vraagstuk waarin u zou willen werken.

Als u zich aanmeldt voor een bijeenkomst dan nemen wij telefonisch contact met u op om het vraagstuk nader met u te bespreken omdat u het thema met de 7 andere deelnemers bepaalt én verder uitdiept.

Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 19 oktober 2020 15:56:05


Vraag en antwoord