Amma Asante per 1 mei nieuwe voorzitter LCR


Foto Amma Asante LCRMet een ruime politieke bagage en veel ervaring als adviseur in het openbaar bestuur en maatschappelijke ontwikkeling is Amma Asante de perfecte persoon om de huidige LCR-voorzitter Gerrit van der Meer op te volgen. Dit gebeurt op 1 mei 2019. Van der Meer blijft aan tot die datum.

Verbeteringen cliëntondersteuning
Asante stelde zich kandidaat als voorzitter van de LCR omdat ze signaleert dat het ‘steeds meer moeite kost om als cliënt je weg te vinden, je vragen beantwoord te krijgen, geholpen, gehoord en gezien te worden.’ Ze vindt het werk van de Landelijke Cliëntenraad daarom urgenter dan ooit: ‘De komende jaren wil ik mij dan ook samen met de raad, onze leden, hun achterban en bondgenoten inzetten om juist voor deze groep mensen de aandacht te vragen en de nodige verbeteringen op het gebied van cliëntondersteuning te bepleiten.’

Voorstellen
Op het LCR-congres van 11 april 2019 kan voor het eerst kennis worden gemaakt met Amma Asante. Pas op 1 mei neemt het stokje over van Gerrit van der Meer. Hij is dan meer dan de maximale termijn van 8 jaar voorzitter geweest.

CV
Amma Asante (1972) studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw tot 2006 lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Daar was zij onder andere woordvoerder Diversiteit en Emancipatie. In 2016 kwam ze voor de PvdA in de Tweede Kamer als woordvoerder Hoger Onderwijs, maar kon na de verkiezingen van 2017 niet meer terugkeren.
Asante heeft haar politieke activiteiten altijd gecombineerd met werkzaamheden binnen het sociaal domein. Zo werkte zij onder meer in de jeugdzorg, asielopvang en publieke gezondheid. De afgelopen jaren adviseerde Asante als Adviseur Sociaal Domein overheden en maatschappelijke organisaties over de decentralisatie van de Participatiewet, Wmo, Jeugdzorg, transformatie van het sociaal domein, armoede en schulden. Inmiddels werkt ze weer als adviseur Maatschappelijke Ontwikkeling bij adviesbureau BMC.Twitter share button Facebook share button LinkedIn share button

Laatst gewijzigd op 14 november 2018 09:23:43


Vraag en antwoord