FNV-actie: verlaging Wajong-uitkering kan niet

wajongerDe FNV Wajonggroep is een actie gestart tegen de verlaging van de uitkering van Wajongers met arbeidsvermogen. Met ingang van 2018 wordt die uitkering verlaagd van 75 naar 70% van het wettelijke minimumloon (WML). De verlaging is bedoeld om mensen te prikkelen aan het werk te laten gaan. In de praktijk blijkt dat maar weinigen aan het werk komen of dat vacante functies niet geschikt zijn voor hen. Er zijn sinds 2015 bijna 23.000 banen bijgekomen tegenover circa 75.000 Wajongers die met korting worden bedreigd.

Wilt u deze actie steunen? Klik en teken de FNV-petitieBranko Hagen (LCR) in Sociaal Bestek-column: cliëntenparticipatie in onderzoek
'Een belangrijk aspect van het programma Vakkundig aan het werk is de expliciete rol van cliënten bij onderzoeken om de uitvoering van de gemeente te versterken.' Zo begint de column van Branko Hagen, beleidsmedwerker van de LCR, over cliëntenparticipatie in onderzoek, in nummer 5 van Sociaal Bestek 2017. Hij wijst erop dat het hard nodig is dat gemeenten een verbeterslag maken op basis van gedegen onderzoek. Zijn conclusie: de inbreng vanuit de ervaring van cliënten levert sowieso winst op. Klik voor: de column Cliëntenparticipatie in onderzoek van Branko Hagen in Sociaal Bestek.
Leermiddag beter benutten van ervaringen: meld u aan!

Volwassenen op school shutterstock_523108573De dienstverlening van gemeenten richt zich steeds meer op de vraag en de behoefte van de burger. De ervaringsdeskundigheid van de burger moet beter worden benut: voor het vaststellen van beleid en het bewaken van de kwaliteit van dienstverlening. Cliëntenraden hebben een belangrijke rol om die ervaringen goed in beeld te brengen. Hoe komt u aan die verhalen? En hoe voeren cliëntenvertegenwoordigers en de gemeente hier een goed gesprek over? Op donderdagmiddag 30 november 2017 organiseert de LCR in Utrecht een leermiddag 'Beter benutten van ervaringen' gericht op zowel gemeenten als vertegenwoordigers van hun cliëntenraad. Deelname is gratis. Meld u nu aan! Het aantal plaatsen is beperkt!

Lees verder
Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Eigen schuld?
'Het Jaarcongres Armoede en Schulden van Divosa op vrijdag 15 september met het thema ‘Eigen schuld’ inspireerde mij tot het schrijven van deze column', zo begint LCR-voorzitter Gerrit van der Meer zijn column van september. Een van de verrassende sprekers die op Divosacongressen altijd te vinden zijn, sprak hem in het bijzonder aan: een huisarts. Van der Meer ziet vele overeenkomsten met de sociale zekerheid.

Lees verder
Trainingen van Ieder(in): 'Maak je sterk voor werk'
Automonteur-SHS_100409044Bent u lid van een wsw-, wmo-, participatie-, UWV-raad of een regionale cliëntenraad? Dan is de training 'Maak je sterk voor werk' interessant voor u.
Ieder(in) verzorgt deze training. De training is voor iedereen die is geïnteresseerd in arbeidsparticipatie en zich betrokken voelt bij mensen met een beperking. Zo leert u hoe u opkomt voor de belangen van mensen met een beperking op het thema arbeidsparticipatie. Deelname aan de training is gratis. Neem voor meer informatie contact op met Ieder(in).

Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
Beschut aan de bak

E-magazine
Vraag en antwoord