De genomineerden voor de Cliënt in Beeld-prijs 2020 zijn bekend!

winnaarRoSA Rotterdam. UWV Limburg en Stichting Schuldhulpmaatje/Stichting Noodfonds Rhenen.

Dat zijn de drie genomineerden voor de Cliënt in Beeld-prijs 2020. De jury is verrast door de bijzonder goede voordrachten voor het thema 'Mijn bijdrage aan een meer menselijke dienstverlening'. Inmiddels heeft de jury uit de drie genomineerden ook een winnaar gekozen. Die wordt bekend gemaakt op het LCR-congres van 2 april 2020 in Nieuwegein. Maar... u heeft ook een stem. 
Wie de Publieksprijs wint, dat bepaalt ú. 


Schrijf u in voor het LCR-congres en kies uit een mooie animatie over de voordrachten de beste kandidaat! Kijk ook naar andere berichten over de inhoud van de kennissessies op het LCR-congres.


Tip van de sluier 3: Een kijkje in de keuken van belangenbehartiging!

Tweede-Kamer-invloed-shutterstock_1496039057Het afgelopen jaar zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de Wajong en de Participatiewet. Wat zijn de opbrengsten en wat zijn aandachtspunten voor de lokale uitvoering? De LCR blikt samen met de minister van Gehandicaptenzaken Rick BrinkStichting Studeren & Werken op Maat (SWOM), onze leden en partners terug op onze strategie. 


Wat is goed gegaan? Wat kan beter? Welke lessen trekken we uit onze ervaringen. Welke tips heeft u voor de LCR? Waar luisteren politici en beleidsmakers naar? Welke lessen zien we voor nadere cliëntenraden? Welke kansen zijn er voor de toekomst? Tijdens een bijzondere sessie op het LCR-congres kunt u een kijkje nemen in de keuken en krijgt u een snelcursus lobbyen in de praktijk.

Allemaal op het LCR-congres. Maar dan moet u zich wel eerst aanmelden.


Lees verder

Bezuinigen op nabestaandenuitkering? Stelsel laat nu al grote gaten zien!

Man-kind-graf-shutterstock_178991309Tot grote verbijstering van de Landelijke Cliëntenraad (LCR) wil het kabinet gaan bezuinigen op de nabestaandenuitkering. Het idee is dat alleen weduwen en weduwenaars die geen andere inkomsten hebben hierop een beroep op kunnen gaan doen. De LCR: ‘Het wegvallen van een partner is al traumatisch, laat staan het wegvallen van een volledig inkomen. Niet iedereen kan een extra overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Zzp’ers hebben geen recht op een nabestaandenpensioen van een werkgever. Er zitten nu al grote gaten in de dekking van het nabestaandenstelsel!’


Lees verder

Verrekening inkomsten: onderzoek mét mogelijke oplossingen op LCR-congres

Calculator-shutterstock_710912206De LCR is inspirator geweest voor een groot onderzoek naar de verrekening van inkomsten voor mensen met een uitkering en werk. Het onderzoek wordt de komende maanden afgerond. Dan wordt duidelijk welke problemen mensen ervaren, hoe groot de groep is die hiermee te maken krijgt en vooral: wat is ertegen te doen? Dit is het eerste grootschalige onderzoek naar problemen die uitkeringsgerechtigden ervaren in de combinatie uitkering en werk. 

Tijdens deze unieke kennissessie op het LCR-congres praten de onderzoekers u bij over de voorlopige conclusies en gaan ze met u in gesprek over uw ervaringen. Wat is mooier om daaraan een bijdrage te leveren? Wij vinden het belangrijk dat u deelneemt. Meld u dus aan voor het LCR-congres om erbij te zijn.


Lees verder

Tip van de sluier 1: Rokus Loopik spreekt op het LCR-congres

Hope_First__Love_First__Community_First_pdfDe man achter The Haarlem Project, The Amsterdam Project en The Rotterdam Project met Beau van Erven Dorens verzorgt een sessie op het LCR-congres. Rokus Loopik is een sociaal ondernemer die erin gelooft dat dak- en thuislozen echt te helpen zijn. Hij deelt zijn filosofie en werkwijze met u en laat samen met ervaringsdeskundigen zien dat er weer een route terug is in de maatschappij. 


Bereid u voor op een bevlogen spreker die heeft gezien dat geld, huis en een goed sociaal netwerk mensen kan redden. Erbij zijn? Meld u dan nu aan voor het LCR-congres op 2 april in Nieuwegein.


Lees verder

Rechtbank: overheid moet stoppen met SyRI

Privacy-data-shutterstock_649220674De overheid mag niet langer grootschalige data-analyses (SyRI) gebruiken om fraude met sociale voorzieningen op te sporen. Dat is de uitspraak die de rechter vandaag heeft gedaan in een zaak die verschillende maatschappelijke organisaties waaronder de LCR had aangespannen tegen de Nederlandse Staat.


SyRI is in strijd met het artikel 8 lid 2 Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en maakt een grote inbreuk op het privéleven van alle burgers, waartegen zij zich niet kunnen verweren. Daarbij komt dat SyRI niet transparant is en niet controleerbaar.


Lees verder

Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

     
E-magazine
Beschut aan de bak